in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook najavljuje povlačenje ‘Instant članaka’

Video format prioritet

Facebook nastavlja davati sve veću prednost zabavnom video sadržaju po uzoru na TikTok uz najavu da će u aprilu sljedeće godine povući opciju ‘Instant članaka’ koju je uveo 2015. godine

Instant članci su izdavačima trebali pružiti zanimljiviji način za predstavljanje svojih članaka na Facebooku pomažući im da povećaju angažman čitatelja unutar aplikacije. Facebook je u tom scenariju izdavačima trebao služiti kao dodatak njihovim glavnim stranicama. No s vremenom je izgradnja odnosa s izdavačima postala manji prioritet jer se Meta sve više orijentira prema video sadržaju.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg, prenosi SocialMediaToday, nedavno je primijetio da gledanje videa čini 50% vremena provedenog na Facebooku, dok je Reels najbrže rastući format sadržaja na Facebooku i Instagramu prema čemu je jasno da video sadržaj postaje najprivlačniji format sadržaja.

“Trenutno manje od 3% onoga što ljudi širom svijeta vide na Facebookovom Feedu su postovi s poveznicama na novinske članke. I kao što smo rekli ranije ove godine, kao poduzeću nema smisla pretjerano ulagati u područja koja nisu u skladu s preferencijama korisnika.”, prenosi Axios.