in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uskoro uvodi promjenu koja se neće svidjeti mnogima

Meta, ni na čije iznenađenje, reklame u Instagramu planira učiniti još invazivnijima, trpajući ih u prikaz Explore, kao i korisničke profile

Metina zarada po prvi je put zaronila u drugom financijskom kvartalu, što znači da ćemo dobivati više reklama sve dok se osmijeh ne vrati na lica investitora. Ovaj je put, izgleda, na meti Instagram koji će reklame početi servirati unutar korisničkih profila i feeda Explore, piše Engadget.

Brendovi tako već sad mogu ubacivati reklame u Explore, dok se reklame u feedu profila još testiraju.

Kompanija je također kreatorima sadržaja ponudila opciju zarade na reklamama koje su prikazane na profilima. Meta je predstavila velik broj nadogradnji za svoj sustav reklamiranja, s time da će neke zahvatiti i Instagram – poput reklama u proširenoj stvarnosti koje će se pojaviti u feedu i Storiesima.

Meta kaže da brendovi mogu koristiti ovu vrstu rekalama kako bi korisnicima ponudili virtualni namještaj ili predstavili novi automobil.

Kompanija također eksperimentira s novim formatima za reklame u Reelsima za Facebook i Instagram, uključujući ‘post-loop’ format – preskočive reklame koje traju između četiri i deset sekundi te koje počinju nakon pregledanog reela. Nakon što reklama završi, reel će početi ispočetka.

Kompanija također isprobava ‘karusel reklame’ koje će se već danas početi pojavljivati na dnu Facebook Reelsa. Konačno, brendovi će dobiti pristup besplatnoj kolekciji muzike koje mogu koristiti u svojim reklamama.

Što se samog broja reklama tiče, one će varirati od osobe do osobe. Možda ih nećete vidjeti puno, već će se početi pojavljivati na mjestima na kojima ih prije niste susretali.

“Broj reklama na platformi varira o tome kako osoba koristi Instagram”, rekao je glasnogovornik Instagrama u razgovoru za Engadget.

Čini se da Meta također vodi računa o ljudima koji ne žele gledati reklame – kompanija je vrlo brzo reagirala i zabranila distribuciju neslužbenog klijenta za Instagram koji blokira reklame te koji se na tržištu pojavio prošle sedmice.