in ,

Prvo veliko ažuriranje sadržaja Disney Dreamlight Valley planira se objaviti naredni mjesec

Uvest će Lion King’s Scar i nastaviti glavnu priču

Gameloft je otkrio nove detalje o prvom velikom ažuriranju Disney Dreamlight Valley, uključujući i planove za lansiranje u oktobru.

“Iako još ne možemo podijeliti tačan vremenski okvir, ciljamo na izdanje za otprilike 3 sedmice”, stoji u poruci na službenom Twitter računu igre.

Kao što je ranije najavljeno, ažuriranje Kralja lavova predstavit će Scar i nastaviti glavnu priču.
Disney Dreamlight Valley.

Također će uključivati ​​poboljšani način rada za fotografije, nove poze za avatar i ispravke grešaka, prenosi VGC.

“Oduševljeni smo uzbuđenjem koje ste donijeli u dolinu, ali također znamo da još ima problema s kojima se treba pozabaviti”, rekao je Gameloft.

Rečeno je da naporno radi na popravcima za tri problema visokog prioriteta: gubitak napretka, nedostajanje nagrada Founder’s Packa i rušenje konzole.

Igrači bi trebali očekivati ​​ažuriranja o njima u nadolazećim sedmicama kako se Gameloft približava popravcima zaključavanja. Rečeno je da dolazi ukupno više od 40 popravaka, za probleme uključujući blokatore napredovanja zadataka, kišu koja ne zalijeva usjeve i izobličenje zvuka na Switchu.

Disney Dreamlight Valley lansiran je ovog mjeseca u ranom pristupu za PC i konzole.

Dok će pustolovna igra simulacije života biti besplatna za igranje kada dobije svoje potpuno izdanje 2023., igrači moraju kupiti Founder’s Pack (29,99 USD / 24,99 £) kako bi sudjelovali tokom razdoblja ranog pristupa.

Priča o igračkama bit će u središtu drugog velikog ažuriranja igre, čije je lansiranje planirano kasnije ove godine.