in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

TikTok predstavio novu opciju: Kopirao popularni BeReal?

Nakon Instagrama i Snapchata, i TikTok se odlučio na kopiranje sve popularnije aplikacije BeReal

Ako ono što radite kopiraju najbolje kompanije u vašoj branši, onda vam je jasno da radite odličan posao. No kada ti najbolji nešto kopiraju od vas, tako vam uzimaju korisnike i tržište na koje ste se probili sa svojom idejom i inovacijom. Tako nešto upravo se događa BeRealu, aplikaciji čija popularnost konstantno raste, a koja bi na kraju mogla postati žrtva vlastitog uspjeha.

BeReal je aplikacija koja korisnicima jednom dnevno pošalje obavijesti kako je vrijeme za objavu na toj mreži. Oni imaju samo par minuta da snime fotografiju korištenjem obje kamere kako bi prikazali gdje se zaista u tom trenutku nalaze i što rade. Ako se fotografije ne objavi u tom vremenu, onda taj dan više ne mogu ništa objaviti. Za razliku od drugih mreža, BeReal korisnike želi potaknuti da pokažu svoje pravo lice, bez filtera i namještanja za fotografiranje.

Ranije smo pisali kako sličnu opciju razvija i Instagram, ali ove ih je sedmice prestigao – TikTok. Društvena mreža koja u posljednje vrijeme bilježi strelovit rast predstavila je novu opciju nazvanu “Now”. Opcija je skoro pa potpuna kopija BeReala. Jednom tokom dana korisnici će dobiti obavijest kako je vrijeme za objavu videozapisa do 10 sekundi ili fotografije, za šta imaju ograničeno vrijeme.

Na početku “Now” će biti dostupna samo na tržištu SAD-a te će se ikona za tu opciju pojaviti u donjem dijelu aplikacije, pored ikone za objavu sadržaja. Ova opcija u budućnosti bi trebala postati dostupna i na drugim tržištima, ali postoji mogućnost da bude dostupna u sklopu posebne aplikacije, o čemu bi više trebali saznati u budućnosti, navodi Tech Crunch.