in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitter odobrio ponudu Elona Muska?

Sudski proces

Musk je u aprilu pristao kupiti Twitter za 44 milijarde dolara, dok se njegova trenutna vrijednost procjenjuje na 32 milijarde dolara. No, Musk se u julu povukao iz dogovora.

Dioničari američkog giganta Twittera gotovo su jednoglasno odobrili ugovor o kupovini kompanije koji su s Elonom Muskom sklopili ranije ove godine.

Na temelju preliminarne tablice glasova dioničara, njih oko 98,6 posto u utorak je na vanrednom sastanku odobrilo prijedlog usvajanja ugovora kojim žele zakonski prisiliti vlasnika Tesle i Space X na početak akvizicije kompanije, nakon što je on jednostrano raskinuo ugovor u julu.

Muskov pravni tim tvrdio je da Twitter nije Musku dao dokaze koji podupiru njihovu tvrdnju da spam računi čine samo 5 posto njihovih dnevnih aktivnih korisnika.

Twitter je već tužio Muska u pokušaju da ga natjera da dovrši kupnju kompanije za dogovorenu cijenu od 44 milijarde dolara, prenosi Hina.

“U Twitteru i dalje vjerujemo da je navodni raskid ugovora od strane g. Muska nevažeći i neosnovan, te da je Musk i dalje vezan ugovorom po kojem je obvezan dovršiti spajanje prema dogovorenim uvjetima”, kazali su iz Twittera.