in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Jeziv trend širi se društvenim mrežama: Pogledajte posljednju podvalu koja plaši djecu

Riječ je o takozvanom “ghost filteru”, u kojem se na ekranu pojavljuje jeziva prikaza iza ramena djece u trenutku kada im roditelji izlaze iz sobe

Na popularnoj društvenoj mreži TikTok, koja je posebno rasprostranjena među djecom i mladima, ponovo se širi opasan trend. Naime, roditelji se upozoravaju na trend koji dovodi djecu u stanje da vrište od straha i samim time si mogu izazvati traume.

Riječ je o takozvanom “ghost filteru”, u kojem se na ekranu pojavljuje jeziva prikaza iza ramena djece u trenutku kada im roditelji izlaze iz sobe. Da stvar bude gora, u ovoj podvali svjesno sudjeluju i neki roditelji jer kako se vidi na nekim videima, nakon izlaska iz sobe drže svoju djecu zatvorenu u sobi.

Jezivi trend se brzo proširio TikTokom i masa ljudi već poziva na to da se on zabrani i ukloni iz aplikacije. U Velikoj Britaniji su pravnici djece već reagirali i poslali zahtjev za uklanjanjem uz tvrdnje da je kod neke djece izazvana jaka trauma i kako su preplašeni te da mogu imati trajne posljedice na svoju psihu, prenosi The Sun.

TikTok je na kraju izašao s izjavom: “Sigurnost i zdravlje naših korisnika je na prvom mjestu i zbog toga ćemo zabraniti sav sadržaj u kojem se promovira nasilje i zlostavljanje maloljetnika”.

@thesmitties22 Lmao that look tho😂 #33333 #fyp #forYOU #foryoupage #babygirl #babytok #ghosttok #ghost #hauntedtiktok #hauntedfilter ♬ original sound – The Smitties♡