in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitter nakon iznenađujućeg izvještaja o korisnicima uvodi novu opciju

Kompanija je u nedavnoj analizi otkrila da iznenađujuće malen postotak korisnika na Twitteru proizvodi najviše sadržaja

Twitter isprobava novu opciju koja na stranici profila prikazuje koliko tvitova neko objavljuje mjesečno. Brojač mjesečnih tvitova tek je u testnom stadiju te je napravljen kako bi korisnicima pomogao odlučiti žele li pratiti nekoga ili ne.

Inžinjeri koji istražuju društven razvoj na Twitteru u lipnju su objavili dolazak opcije, ali prema najnovijem izvještaju BBC-ja, broj korisnika kojima je stigao brojač sve je veći. Glasnogovornik Twittera naglašava da je uvođenje brojača objava ‘eksperiment u toku’.

Kompanija ovim testiranjem želi saznati na koje načine pružanje konteksta učestalosti objava korisniku može pomoći donijeti informiranu odluku o računima koje planira pratiti.

Uz pomoć novog brojača korisnici će možda odlučiti ne pratiti one koji objavljuju prečesto, kao i one koji ne objavljuju ništa. Iznenađujući rezultati nedavne studije pokazuju su da je samo mali dio korisnika Twittera odgovoran za većinu svakodnevnog sadržaja – Pew Research Center 2019. je otkrio da desetina korisnika Twittera proizvodi četiri petine sadržaja.

“Prosječan korisnik objavljuje samo dvaput mjesečno, ali mala skupina ekstremno aktivnih tviteraša objavljuje puno češće”, pisalo je u izvještaju.

Reakcije korisnika na uvođenje brojača tvitova uglavnom su negativne, zaključuje BBC.