in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Powerpuff Girls se vraćaju jače nego ikad!

Blossom, Bubbles i Buttercup ponovo na TV ekranima

Powerpuff Girls se ponovo vraćaju, jer su Cartoon Network i Warner Bros najavili ponovno pokretanje većini omiljenog crtanog filma.

Serija je u razvoju u Hanna-Barbera Studios Europe, studiju koji stoji iza crtaća The Amazing World of Gumball, a tu je i Craig McCracken, tvorac originalne serije Powerpuff Girls. Pored toga, McCracken također radi na ponovnom pokretanju Foster’s Home for Imaginary Friends, koji je namijenjen predškolcima. Ta serija je prvobitno emitovana na Cartoon Network-u od 2004. do 2009. godine.

Powerpuff Girls su prvobitno debitovale na Cartoon Network-u 1998. godine i trajale su 78 epizoda sve dok se nisu završile 2005. godine. Serija prati superdevojke Blossom, Bubbles i Buttercup dok se suočavaju sa superzlikovcima, a također se bave problemima sa kojima se mala djeca suočavaju dok odrastaju.

Franšiza Powerpuff Girls je već doživjela svoj dio spinoffa i ponovnih pokretanja. Cartoon Network je 2016. godine ponovo pokrenuo seriju, emitujući 119 epizoda u tri sezone.

Tu je i live-action serija Powerpuff Girls CW koja tek treba da ugleda svjetlost dana. Verzija sa živom radnjom se suočila sa brojnim problemima u razvoju, uključujući ponovno snimanje pilota nakon negativnih povratnih informacija od rukovodilaca. Pored toga, desio se i gubitak glumice koja je trebalo da igra Blossom, prenosi IGN.

Neka digne dva prsta onaj ko je uživao u svakoj epizodi ove animirane serije?