in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Soulframe je nova igra od Warframe izdavača Digital Extremes

Soulframe opisuju kao univerzum koji podsjeća na Warframe

Soulframe je sljedeća igra od Warframe developera Digital Extremes, i ovaj novi projekat koji je inspirisao Princess Mononoke Studio Ghibli-ja izgleda kao ”verzija Warframe univerzuma u ogledalu” smještena u svijet fantazije.

Kako izvještava The Washington Post, Soulframe je najavljen tokom TennoCon 2022 i vodi ga Steve Sinclair, Warframe direktor koji se povlači iz njegove trenutne uloge kako bi pomogao da se ova nova avantura oživi.

Soulframe je besplatna open world avantura koja je ”pod velikim uticajem tema kao što su priroda, restauracija i istraživanje” pored djela kao što su Princess Mononoke i The NeverEnding Story. Ove inspiracije će pomoći timu da izgradi svijet koji predstavlja ”sudar između industrije i prirode. Zbog toga, svijet neće biti gostoprimljiv prema igračima koji se u njemu nalaze.”

Igra je i dalje u ranoj fazi razvoja, ali Sinclair napominje da će igra imati sličan fokus kao i Warframe, na kooperativnu borbu igrača i okruženja i proceduralno generisana okruženja. Soulframe će biti ”prikladno čudan pogled na fantaziju” i neće biti igra iz si-fi žanra. Dok se Warframe uglavnom koncentrisao na pucanje, borbe u ovoj igri će više biti melee, sporije i teže. Ali igre imaju i dosta sličnosti, navodi IGN.

Izgleda da Soulframe ima veoma otvoreni hub world (glavnu bazu) koja je slična kao hub-ovi na novijim Warframe open world planetama, ali će imati veći fokus na istraživanje nego njegov prethodnik. Tim želi da ove baze postanu življe za posjetioce.

”Osnovni koncepti” za Soulframe počeli su da lebde po studiju negde tokom 2019. godine, i veoma mali tim, sastavljen uglavnom od umetnika, je radio na njemu sve do februara ove godine.

Oni koji žele više da saznaju o Soulframe-u, mogu da posjete zvaničnu web stranicu gre. Iako morate da riješite malu zagonetku prije nego što dobijete pristup, na stranicama ćete naći nekoliko slika i način da se prijavite za sve buduće novosti o ovoj igri.

Pored novosti, obožavatelji mogu i da rezervišu njihov Envoy Title (ime u igri) i da dobiju ajtem Alca’s Eye kada igra izađe.

Digital Extremes ima jako malo iskustva u pravljenju igara i bit će zanimljivo pratiti da li će se ovaj rizik isplatiti, pogotovo jer izdavač ponekad ima problema sa većim Warframe ažuriranjima, pa se ovo čini kao težak poduhvat.