in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Želite postati profesionalni gamer? Stručnjaci otkrivaju koje su idealne fizičke predispozicije, prehrana i dob!

Mnogi od najuspješnijih svjetskih igrača pretvorili su svoj hobi u karijeru i zaradili milione na taj način

Portal MailOnline se upustio u istraživanje kako bi otkrio idealnu dob, građu, prehranu, pa čak i veličinu šake profesionalnih igrača. Veličina je doista važna, barem kada su u pitanju ruke igrača.

U novoj studiji koju je naručio Stakester, dr. Lindsey Migliore, etablirana britanska doktorica za e-sportove, pokušala je otkriti idealnu veličinu ruke za profesionalne igrače.

Dr. Migliore ispitala je više od 90 igrača u dobi od 18 do 44 godina i uporedila mjere njihovih ruku s uspjehom u popularnim PC igrama, uključujući Call of Duty, Fifu i Mario Kart.

Rezultati su pokazali da idealna veličina prstiju varira ovisno o igri. Utvrđeno je da su igrači s malim prstima bolji u igrama visokog intenziteta kao što je Mario Kart. Međutim, oni s velikim prstima bili su bolji u dužim igrama koje zahtijevaju više izdržljivosti, uključujući Call of Duty i Fifu.

Sudionici su također dovršili test klika, kako bi vidjeli koliko brzo mogu kliknuti na svoj kontroler ili miš u razdobljima od 5, 30 i 100 sekundi.

Rezultati su otkrili da su na testu od pet sekundi igrači s kratkim prstima i malim rukama mogli brže kliknuti. Na testu od 30 sekundi najbolje su prošli igrači s velikim rasponom prstiju i širinom dlana.

Konačno, na testu od 100 sekundi najbolje su prošli ponovno igrači s dužim prstima.

Sveukupno, dr. Migliore je zaključila da je optimalna veličina ruke za igrače 7,6 cm od vrha do baze kažiprsta, 18,1 cm od vrha kažiprsta do nabora zapešća, maksimalni raspon od vrha palca do vrha malog prsta od 22,8 cm i širina dlana od 8,7 cm.

Kako se radi sve više istraživanja o videoigrama, nauka o esportu nastavlja rasti. Iako ne možete promijeniti veličinu ruke, ova studija naglašava važnost osiguravanja da je vaš kontroler ili miš ispravne veličine za održavanje tih velikih brzina, pojasnila je.

Dva sata gejmanja istovjetno 1000 trbušnjaka

Iako se igranje često doživljava kao lijena aktivnost, nedavna studija je otkrila da muški igrači mogu sagorjeti 420 kalorija tokom dvosatnog igranja, dok igračice mogu sagorjeti do 472 kalorije, što je ekvivalent čak 1000 trbušnjaka.

Profesionalni igrači mogu provesti i 10 do 15 sati ravno pred računarom, što može utjecati na njihovo tijelo. U prošlogodišnjem istraživanju, istraživači s njemačkog sportskog sveučilišta u Kölnu otkrili su da profesionalni igrači imaju isti stres kao i maratonci.

Količina proizvedenog kortizola je otprilike na istoj razini kao kod vozača trkaćih automobila. To je u kombinaciji s visokim pulsom, ponekad čak 160 do 180 otkucaja u minuti, što je jednako onome što se događa tokom vrlo brzog trčanja, gotovo maratona.

Kako bi se nosili s tim stresovima, igrači moraju biti u vrhunskoj fizičkoj kondiciji.

Prehrana

Ako ste ljubitelj junk fooda, vjerojatno vam profesionalna karijera u igranju PC igara nije u planu.

Prema studiji profesora Frobösea, profesionalni igrači konzumiraju znatno manje šećera i brze hrane nego šira javnost. U prosjeku, igrači jedu jednu pločicu čokolade i jednu malu zdjelicu slanih zalogaja sedmično, a brzu hranu i gotove proizvode jedu samo dva puta sedmično.

“Čini se da je klišej brze kriške pizze ispred konzole zastario”, rekao je Froböse.

Međutim, dok je 14,8 posto profesionalnih gejmera vegani ili vegetarijanci, većina još uvijek jede meso.

“Vidimo isti problem među sportašima eSporta kao i u općoj populaciji: još uvijek ima previše mesa i premalo povrća na jelovniku. Posebno, treba smanjiti konzumaciju crvenog mesa, koje se povezuje s negativnim učincima na zdravlje”, rekao je profesor Froböse.

Dob

Nažalost, za one koji se bave igranjem u kasnijoj fazi života, malo je vjerovatno da će se njihov hobi pretvoriti u karijeru. U prosjeku, karijera profesionalnih igrača vrlo je kratka i obično završava u njihovim srednjim 20-ima, prema profesoru Froböseu.

Međutim, profesor Froböse vjeruje da bi uz pravi trening i bolju prehranu igrači mogli produžiti svoju karijeru i do pet godina.

Vid

Nije iznenađujuće da duge sesije igranja pred svijetlim ekranom mogu uzeti danak u očima profesionalnih igrača.

Sindrom računalnog vida (CVS) je izraz koji koristi Američka optometrijska udruga za digitalno naprezanje očiju. Prečesto korištenje digitalnih uređaja može uzrokovati naprezanje očiju, suho oko i bol u vratu i ramenima. Ovi su simptomi uzrokovani odsjajem i niskim kontrastom ekrana, ​​koji tjeraju vaše oči da rade više nego što obično trebaju vidjeti. Videoigre zahtijevaju konstantan fokus očiju, što može rezultirati češćim računalnim vidnim sindromom od druge upotrebe elektroničkih uređaja, objasnili su iz Optometrijskog centra za terapiju vida u Teksasu.

Iz tog razloga, ljudi koji su kratkovidni ili dalekovidni, ili koji pate od drugih zdravstvenih problema s očima, mogu imati poteškoća da postanu profesionalni igrači.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje igrači mogu učiniti kako bi zaštitili svoje oči. To uključuje ulaganje u igračke naočale s filterima plavog svjetla, ulaganje u filtere na ekranu i fokusiranje na udaljene objekte kako bi se pomogli istezanje cilijarnih mišića koji fokusiraju oči, prenosi Daily Mail.