in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Joker 2 zvanično potvrđen: Otkriven i naslov nastavka!

Uskoro?

Nastavak filma Joker je zvanično u pripremi, a reditelj Todd Phillips je otkrio da će naslov za nastavak biti Joker: Folie à Deux.

Phillips, koji je režirao i bio ko-scenarista prvog filma Joker sa Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, ponovo se udružuje sa koscenaristom Scottom Silverom u nastavku. Phillips je podijelio crvenu naslovnicu scenarija na svojoj Instagram stranici. Uključena je i slika Phoenixa koji čita scenario.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Todd Phillips (@toddphillips)

Iako su detalji radnje oskudni, Folie à Deux se definiše kao psihološki poremećaj u kojem isti ili sličan mentalni poremećaj pogađa dvoje ili više ljudi. S obzirom na to da je Joker poznat po tome što ima psihički zavisne odnose sa likovima poput Batmana i Harley Quinn, ovaj naslov se čini prikladnim.

Prvi film o Jokeru objavljen je 2019. godine kao samostalni film smješten van bilo kojeg od glavnih vremenskih linija Batmanovog filma. Priča o porijeklu prati Arthura Flecka, usamljenog klovna u Gotham City-u koji je doveden do ivice dok prolazi kroz transformaciju u Jokera.

Na film su uveliko uticali filmovi poput filmova Taxi Driver i The King of Comedy, oba u režiji Martina Scorsese-a.

Iako prvobitno nije bilo planova za nastavak, Worner Bros je navodno pprijavio Phillipsa da napiše nastavak , a on je rekao da mu je potrebno vrijeme da smisli ideje za još jedan dio. Ranije je rekao da se neće vraćati za nastavak osim ako ne nađe “neku tematsku rezonancu” kao u prvom filmu.

Sam Phoenix je rekao da ne zna za bilo kakve planove za nastavak Jokera, ali je rekao da postoji još priča koje bi mogli da istraže za lik, prenosi IGN.

Joker je bio hvaljen od kritike na lansiranju i osvojio je 11 nominacija za Oskara.