in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ostavlja IO Interactive iza sebe: Hitman 3 režiser stiže u Crytek i vodi Crysis 4 tim!

Hitman 3 režiser Mattias Engström napustio je IO Interactive kako bi preuzeo rad na Crysis 4 u Crytek Studios

Zvanični Twitter nalog Crysis-a je objavio vijest u kojoj se navodi da će se Engström pridružiti timu ove sedmice i voditi razvoj nove Crysis igre.

Iako je radio kao direktor igara u IO Interactive samo tri godine, Engström je proveo mnogo duže u studiju, a počeo je 2014. godine.

Prije toga je proveo gotovo deset godina u Massive Entertainment, od 2004. do 2014., dok je studio radio na igrama Assassin’s Creed: Revelations i Far Cry 3. Veoma malo se zna o novoj Crysis igri. Crytek je u januaru prikazao kratak trailer, a CEO Avni Yerli nas je obavjestio da je Crysis 4 ”u ranoj fazi razvoja, tako da će proći neko vrijeme dok ugledamo igru.”

S obzirom da se režiser tek ove sedmice pridružio timu, Crysis 4 je vjerovatno godinama od nas, a Crytek nije objavio ni datum, period ili godinu kada bi pucačina trebala da izađe.

Crysis 3 je izašao prije devet godina, a iako je poslednja igra u trilogiji bila nešto slabija, prve dvije su odlično prošle kod fanova i kritičara. Hitman 3 je naša redakcija ocjenila kao perfektan završetak trilogije, pa ćemo vidjeti kako će se završiti tranzicija novog reditelja sa šunjanja na eksplozivnu akciju, prenosi IGN.