in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony objavio datume izlaska potpuno novog PlayStation Plusa

Japanski tehnološki gigant Sony otkrio je datume izlaska nove verzije PlayStation Plusa

Nova verzija PS Plusa najprije će stići na azijska tržišta (osim Japana) i to 23. maja 2022. godine. U Japan će usluga stići 01. juna 2022. godine. Nakon toga slijede Sjedinjene Američke Države (13. juna 2022. godine) i Evropa (22. juna 2022. godine).

Ova potpuno nova verzija PlayStation Plusa spojit će PS Plus i PS Now u novu pretplatničku uslugu i uključivat će do 700 igara, kao i pristup retro igrama, koje će biti dostupne u okviru Premium pretplate.

PlayStation Plus Essential će biti početni nivo pretplate i pružat će zapravo sve pogodnosti koje nudi trenutna verzija PlayStation Plusa. Bit će dostupna po istoj cijeni od 9,99 dolara mjesečno. Sljedeći nivo bit će PlayStation Plus Extra, koji će biti dostupan po cijeni od 14,99 dolara i uključuje katalog od 400 “najzabavnijih PS4 i PS5 igara”.

Najveći, a ujedno i najskuplji nivo bit će PlayStation Plus Premium. On će koštati 17,99 dolara mjesečno. Uz sve prethodne pogodnosti, Premium nivo ponudit će i do 340 igara sa PS1, PS2, PS3 i PSP-a. Također, ovaj nivo će ponuditi i probna testiranja igara. Za razliku od Xbox Game Passa, PlayStation Plus neće ponuditi igre odmah na dan kada one budu dostupne.

Ono što je svakako zanimljivo jeste da je predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta naveo da će PlayStation proširiti pristup servisu u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Malti, Poljskoj, Kipru, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Nažalost, u ostalim zemljama regiona, osim Hrvatske i Slovenije, usluga neće biti dostupna. Barem ne još. Ove zemlje će također dobiti mogućnost pretplate na PlayStation Premium Plus, prenosi IGN.