in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Ulice Šangaja puste, samo pas-robot luta njima: Ima važnu poruku!

Pogledajte video!

Pas-robot snimljen je kako luta ulicama Šangaja i širi važno obavještenje o sigurnosnim mjerama za vrijeme pandemije koronavirusa.

Sa zvučnikom zakačenim na leđima, robot pas govori stanovnicima Šangaja da “nose masku, često peru ruke i provjeravaju temperaturu” uslijed restrikcija uvedenih zbog koronavirusa.

Od kraja marta Šangaj se nalazi u lockdownu zbog porasta broja slučajeva izazvanih novom BA.2 varijantom. Vlasti u gradu su navodno koristile i dronove za sprovođenje strogog lockdown režima, prenosi Insider.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se dron kako leti iznad parka u Šangaju i govori ljudima da “odmah idu kući ili će biti kažnjeni u skladu sa zakonom”.

Grad od 26 miliona stanovnika je podijeljen na dva dijela, a istočni i zapadni regioni izgleda da imaju malo drugčaije kovid mjere.

Reuters je prenio da je većini stanovnika Šangaja rečeno da ne izlaze iz kuće, čak ni da bace smeće.

Šangaj je nedavno produžio epidemiološka ograničenja u javnom prijevozu nakon što je tokom jednog dana intenzivnog testiranja širom grada utvrđeno da je broj novih slučajeva COVID-19 porastao na više od 13.000.

Šangaj je postao poligon za testiranje vladinog pristupa “dinamičkog čišćenja” i nulte tolerancije prema koronavirusu i sposobnosti da se obuzda širenje visoko zarazne varijante omikron.