in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitter dodaje “EDIT” opciju!

Zvanično

Iako na našim prostorima nema mnogo korisnika Twittera, činjenica je da se radi o iznimno popularnoj društvenoj mreži u ostatku svijeta. Ovih dana veliku buru uzrokovala je vijest da je Elon Musk sada vlasnik 9.2% dionica Twittera što ga čini najvećim dioničarom te kompanije. Uporedbe radi, Jack Dorsey, osnivač Twittera, ima tek 2.5% udjela. A sada evo još jedne velike vijesti – stiže “edit” funkcija na Twitter.

Nepostojanje mogućnosti da se uredi Tweet i ispravi neka greška je stvar koja toliko dugo nervira korisnike Twittera da je postala meme. Jack Dorsey je čak tokom 2020. godine izjavio da Twitter vjerovatno nikada neće dobiti edit dugme, a onda je kompanija na dan kada svi lažu (01.04.) objavila da edit dugme ubrzo stiže na Twitter. Naravno niko to nije shvatio ozbiljno tada, ali jučer je to i službeno potvrđeno u ovom tweetu ispod.

Ako vas zbunjuje ono “ne, nismo dobili ideju zbog ankete” to je zato što je Elon Musk nedavno objavio anketu pitajući korisnike žele li “edit” funkciju na Twitteru. Twitter tvrdi da rade na ovome još od prošle godine, te da će funkcija za početak biti dostupna na Twitter Blue. Po svemu sudeći ova promjena politike oko edit funkcije dolazi nakon što je Jack Dorsey odstupio kao CEO.

Od kada je Parag Agrawal novi CEO stvari se doista mijenjaju i ne bi nas čudilo da Twitter za nekoliko godina bude mnogo drugačiji nego danas.

Sada… je li to dobra ili loša stvar ostaje za vidjeti. Stagnacija nikada nije dobra za kompaniju, ali dio šarma Twittera bila je ta jednostavnost i nevoljkost da mijenjaju puno stvari, prenosi Verge.