in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Četrdesetogodišnja karijera završena je na najtužniji način: Bruce Willis prestaje da se bavi glumom zbog bolesti

Zaista veliki šok za sve

Vijesti koje su osvanule nedavno dotukle su gotovo sve – holivudska zvijezda Bruce Willis povlači se iz svoje karijere nakon što mu je dijagnostifikovan jezički poremećaj koji utiče na njegovu sposobnost da komunicira.

Da se Willis udaljava od svoje karijere zbog zdravstvenih problema, saopštila je njegova bivša supruga Demi Moore zajedno kćerkama u objavi na Instagramu.

“Bruce-ovim nevjerovatnim fanovima:

Kao porodica željeli smo da podijelimo sa vama da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat ovoga i uz mnogo obzira, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila.

Ovo je zaista izazovno vrijeme za našu porodicu i veoma smo zahvalni na vašoj ljubavi, suosjećanju i podršci. Prolazimo kroz ovo kao snažna porodična jedinica, i željeli smo da obavjestimo ovim putem njegove fanove jer znamo koliko vam on znači, kao i vi njemu.

Kao što Bruce uvek kaže, “Živi to“ (“Live it up”) i zajedno planiramo da uradimo upravo to.”

Ovaj 67-godišnji glumac stekao je ime 1980-ih u TV seriji Moonlighting nagrađenoj Emi nagradom i u izuzetno uticajnom akcionom klasiku Die Hard, prije nego što je igrao kultne uloge u nizu blokbaster filmova tokom 90-ih, uključujući Armagedon, Pulp Fiction i The Sixth Sense.

Willis trenutno ima više projekata u postprodukciji, uključujući White Elephant, Vendetta i Fortress: Sniper’s Eye. Od njega se očekivalo da ponovi svoju ulogu Robert Michaels u Fortress3, posljednjem filmu planirane trilogije. Film je trenutno u pretprodukciji, tako da Willisovo iznenadno penzionisanje ostavlja njegovu sudbinu nejasnom, navodi IGN.