in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Muškarac 14 godina živi na aerodromu zbog “zvocanja” porodice: Tjerali ga da prestane da pije i puši

Preselio se 2008. godine i “skrasio” na terminalu 2, koji je najtopliji, ali ponekad ode i do terminala 3

Porodični život za neke ljude može da bude previše, pa se mnogi osjećaju “zarobljeno” zbog konstantnog “zvocanja”. Za Weia Jianguoa, Kineza koji ima oko 60 godina, rješenje je bilo da se preseli na međunarodni aerodrom u Pekingu, gdje, kako navodi, živi već 14 godina, da bi mogao da puši i pije koliko želi.

U čekaonici ima svoju vreću za spavanje, hranu i ostale potrepštine. Kaže da se neće vraćati kući jer bi onda bio primoran da prestane da puši i pije, prenosi Daily Mail.

– Porodica mi je rekla da ako želim da ostanem kod kuće, moram da prestanem da pijem i pušim, a ako to ne mogu, onda da im dam svoj “mjesečni džeparac” koji dobijam od države, koji iznosi 119,43 funte. Ali kako bih onda kupovao cigarete i alkohol? – pita se.

Njegov dom je inače udaljen oko 19 kilometara od aerodroma. “Preselio” se 2008. godine i “skrasio” na terminalu 2, koji je najtopliji, ali ponekad ode i do terminala 3, rekao je za Daily Mail.

Kada je napustio porodicu prvo je spavao po željezničkim stanicama. Kako kaže, prestao je da traži posao, bez kojeg je ostao kada je dobio otkaz u fabrici, jer je bio “previše star”, iako je tada imao oko 40 godina.

Kako je ispričalo osoblje aerodroma, on je bezopasan, mada zna da bude bučan kada se napije. Iako su ga u nekoliko navrata ohrabrivali da ode, to im, za sad, nije uspjelo.

Kako navodi China Daily, on nije jedini stanar aerodroma, jer ih je tokom 2018. godine bilo šestero. Jedan među njima bio je “ozloglašen” zbog toga što je sa svog radija glasno puštao operu.

Najpoznatiji svjetski aerodromski stanar je Iranac Mehran Karimi Nasseri, koji je živio na pariskom aerodromu “Charles de Gaulle ” čak 18 godina, od 1988. do 2006., kada je hospitalizovan. Na osnovu njegove priče snimljen je i film “Terminal” u kojem glavnu ulogu igra Tom Hanks.

Ako se ovo čini mnogo, Turčin Bajram Tepeli proveo je 27 godina na aerodromu “Ataturk”, gdje se preselio 1991. godine, zbog problema sa porodicom. Tu je ostao sve do zatvaranja aerodoma 2019. godine, pisao je Daily Sabah.

Video pogledajte OVDJE.