in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Blizzard predstavio novu Hearthstone ekspanziju – Voyage to the Sunken City!

Ovo je efekat koji će se odlično uklopiti ako vam se karta kao što je ”Sunken Sweeper”

Blizzard je danas najavio prvu veliku ekspanziju u 2022. godini – Voyage to the Sunken City. Stiže već 12. aprila i sa sobom donosi 135 novih karata, kroz koje ćemo se upoznati sa podvodnim gradom Zin-Azshari, koji je nekada bio glavni grad Night Elfova. Ekspanzija će se nas također upoznati sa dva nova keyworda: Dredge i Colossal, kao i novim tipom miniona: Naga.

Dredge dozvoljava igračima da pogledaju tri karte na dnu špila i da izaberu jednu koju će prebaciti na vrh. Ovo je efekat koji će se odlično uklopiti ako vam se karta kao što je ”Sunken Sweeper” nalazi na dnu ili ako je Rogue banishovao vašu kartu tamo. Dredge vam dozvoljava da pronađete ključne karte i da ih ubacite u akciju, prenosi IGN.

Karte sa Colossal efektom su karte koje imaju dva dijela. To znači da ćete na polju morati da imate dva slobodna mjesta. Karte sa Colossal +1 stvaraju još jedan dodatak, dok karta kao što je Xhilag, kojeg vidite ispod, ima +4, što znači da će stvoriti još četiri dodatna dijela.

Najnoviji minion type, Naga, takođe ima svoju posebnu mehaniku. Ova bića su fokusirana na magije, zbog čega će često imati efekte koje dobijaju bonuse u odnosu na odigrane magije.

Ne samo da karte koje su do sada otkrivene izgledaju kao da će uzdrmati stvari, već neće biti same u tome. Izlaskom Voyage to the Sunken City-a će se završiti Godina Grifona, što znači da karte iz ekspanzija Ashes of Outland, Scholomance Academy i Madness at the Darkmoon Faire napuštaju standard format.

Također će se promijeniti core set, koji je besplatan za sve igrače.