in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(FOTO) iPhone 14 Pro sa velikom promjenom na ekskluzivnim CAD renderima!

iPhone 14 serija obuhvatat će četiri modela

Na jesen ove godine Apple bi trebao predstaviti iPhone 14 seriju. Raznih informacija kružilo je o iPhone 14 seriji i prema većini, Apple bi ove godine trebao napokon izbaciti notch sa ekrana, ali to bi mogao biti slučaj samo sa Pro verzijama telefona. Sada je poznati portal 91mobiles prenio ekskluzivne CAD randere iPhonea 14 Pro.

iPhone 14 serija obuhvatat će četiri modela – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Čini se da bi Pro modeli ove godine mogli biti znatno napredniji od običnih modela, jer se prenosi da će ove godine Apple samo Pro modele isporučiti sa A16 Bionic čipom, dok će obični modeli biti isporučeni sa A15 Bionic čipom, koji pokreće prošlogodišnju iPhone 13 seriju. Razlika bi mogla biti i u dizajnu.

CAD renderi koje je prenio 91mobiles ukazuju na to da iPhone 14 Pro neće imati notch kakav su imali iPhonei prethodnih nekoliko godina. Renderi otkrivaju da se na ekranu telefona nalaze rupica i pilula, što je do sada neviđena kombinacija. Viđali smo to da neki telefoni imaju samo pilulu ili samo rupicu (što je mnogo češće), ali nismo viđali da imaju oboje. Čini se da bi to mogao imati iPhone 14 Pro. Vjerovatno i iPhone 14 Pro Max. Ekran bi trebao biti veličine 6,1“ s podrškom za 120Hz stopu osvježavanja.

Čini se je ostatak dizajna telefona identičan iPhoneu 13 Pro. Tako na desnoj bočnoj strani postoji tipka za uključivanje/isključivanje uređaja, dok su na lijevoj bočnoj strani tipke za kontrolu glasnoće i Appleova sklopka za promjenu zvučnog načina.

Na zadnjoj strani je zaobljeni kvadratni izrez u kojem su smještena tri senzora kamere, LiDAR senzor, mikrofon i LED blic.