in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google će slati upozorenja o zračnim napadima Android korisnicima u Ukrajini

Android oznake temeljit će se na upozorenjima koja već šalje ukrajinska vlada

Korisnici Androida u Ukrajini dobivat će upozorenja o zračnim napadima izravno na svoje uređaje prije nego što se u njihovoj blizini dogode očekivani napadi, objavili su danas iz kompanije Google. U ažuriranoj objavi na blogu, kompanija je objasnila da surađuje s ukrajinskom vladom na uvođenju sustava upozorenja za Android uređaje u zemlji. Opciju su prvi uočili XDA-Developers.

“Tragično, milioni ljudi u Ukrajini sada se oslanjaju na upozorenja o zračnim napadima kako bi pokušali doći na sigurno”, navodi Google u najavi.

Android oznake temeljit će se na upozorenjima koja već šalje ukrajinska vlada, a sustav je izgrađen na već postojećim temeljima sustava za brzo slanje upozorenja o potresima, izjavio je Dave Burke, potpredsjednik zadužen za Android inženjering.

Google je već istaknuo ukrajinsku aplikaciju Alarm na Google Play trgovini, koja šalje obavijesti o zračnim napadima Ukrajincima u regijama s aktivnim upozorenjima. Novi sustav počinje se uvoditi danas i u nadolazećim danima će se proširiti na sve Android mobitele u Ukrajini, zaključio je Burke, a prenosi The Verge.

Od ruske invazije na Ukrajinu, Google je smanjio svoju prisutnost u Rusiji, uključujući zaustavljanje svih oglasa i uklanjanje medijskih aplikacija s Google Play trgovine u Europi koje financira Rusija.