in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jedan od najjeftinijih: Novi iPhone stiže sljedeći mjesec

Uskoro

Gotovo sve dosadašnje glasine govore da novi iPhone SE 3 ima isti dizajn kao i trenutni iPhone SE. Japanski Appleov blog Macotakara kao i analitičari Ming-Chi Kuo i Ross Young iz DSCC-a vjeruju da će Appleov najpovoljniji iPhone imati isti LCD zaslon od 4,7 inča s dizajnom nalik iPhoneu 8.

To znači da sljedeći iPhone SE neće imati značajne promjene u dizajnu, zadržat će Touch ID i vjerovatno će sadržavati varijantu boja Starlight i Midnight. Prema Rossu Youngu, značajnije promjene, poput dizajn s rupicom za kameru su namijenjene za 2023.

Mogućnosti procesora i pohrane

Trenutni iPhone SE koristi A13 Bionic. Prema Macotakari i Ming-Chi Kuou, sljedeća generacija će doživjeti poboljšanje specifikacija, jer se očekuje da će sadržavati A15 Bionic čip, isti kao i linija iPhone 13. Otkako je Apple predstavio iPhone SE, uvijek je imao isti procesor kao i trenutna generacija glavnog iPhonea, pa je očekivano da će se isto dogoditi i 2022. godine.

Glasine također ne govore o mogućnostima pohrane. Trenutni model dostupan je u opcijama od 64 GB i 128 GB. Budući da je Apple upravo pomaknuo liniju iPhonea 13 na početak od 128 GB, možda bi tvrtka mogla slijediti isti trend s iPhoneom SE 3.

Kamera

Za sada nema glasina o iPhone SE 3 kameri. No, budući da će imati isti dizajn kao iPhone 8, vjerovatno će imati samo jedan glavni senzor.

Ako Apple slijedi trend, iPhone SE 3 će imati kameru blisku iPhoneu 12 ili iPhoneu 13, budući da trenutni SE model ima senzor sličan iPhoneu 11. Trenutni SE telefon ima samo prednju kameru od 7 MP, bilo bi sjajno kada bi kompanija u njega stavila senzor od 12 MP.

Kada će se pojaviti iPhone SE 3?

Prema izvještaju Bloomberga u februaru 2022., iPhone SE 3 mogao bi biti predstavljen već 8. marta. Prema Marku Gurmanu, Apple planira događaj početkom marta na kojem će biti predstavljen ovaj iPhone SE 3, novi iPad Air i možda novi Mac.

Za sada nema glasina o cijeni novog iPhone SE 3. Budući da je to najpristupačniji iPhone, vjerovatno će ostati na cijeni od 399 dolara. Ako Apple udvostruči opciju pohrane uz dodavanje 5G, ovo bi bilo stvarno primamljiva ponuda iako bi mu nedostajala promjena dizajna.