in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony otkrio prve slike za PlayStation VR 2!

Nishino je rekao da je Sony proveo opsežna testiranja kako bi osigurao ugodan osjećaj za različite veličine glave

Sony Interactive Entertainment otkrio je dizajn svojih PlayStation VR2 slušalica.

VR uređaj, koji nema prozor za otpuštanje, uključivat će dizajn inspiriran konzolom PlayStation 5 i nove opcije kao što je podešavanje leće, tako da korisnici mogu uskladiti udaljenost leće između očiju.

“Primijetit ćete da PS VR 2 slušalice imaju sličan oblik kao i kontroler PS VR2 Sense”, objasnio je Hideaki Nishino.

“Kružni oblik predstavlja pogled od 360 stepeni koji igrači osjećaju kada uđu u svijet virtualne stvarnosti, tako da ga ovaj oblik lijepo prati.”

Dodali su: „Dizajn PS VR2 slušalica također je inspiriran izgledom PS5 porodice proizvoda. Kada je naš dizajnerski tim kreirao PS5 konzolu, također su imali na umu sljedeću generaciju VR slušalica tako da ćete primijetiti neke sličnosti u izgledu. PS5 konzola ima ravne rubove jer je namijenjena za prikazivanje na ravnoj površini, dok je veći naglasak stavljen na dodavanje zaobljenosti dizajnu PS VR2 slušalica budući da je namijenjena stalnom kontaktu s ljudima, slično zaobljenim rubovima DualSense kontroler i Pulse 3D slušalice.”

Nishino je rekao da je Sony proveo opsežna testiranja kako bi osigurao ugodan osjećaj za različite veličine glave. Opcije kao što su podesivi opseg slušalica, koji postavlja opseg bliže ili dalje od lica korisnika, i položaj utičnice za stereo slušalice ostaju isti.

Sony je otkrio specifikacije PSVR2 tokom svog uvodnog izlaganja na CES-u 2022 prošlog mjeseca, ali nije bilo predviđeno službeno izdanje za periferiju. Upitan nakon događaja hoće li PS VR2 biti objavljen ove godine, Sonyjev glasnogovornik je odbio potvrditi period do 2022.

PSVR2 će sadržavati 4K HDR, vizuale vidnog polja od 110 stepeni s renderiranjem u obliku slova. Njegov OLED ekran nudi rezoluciju 2000×2040 po oku i brzinu kadrova od 90/120 Hz.

SIE je također potvrdio da će nove slušalice podržavati Foveated renderiranje, što je tehnika renderiranja koja koristi eye tracker za bitno poboljšanje grafičke kvalitete VR softvera, smanjenjem kvalitete slike u perifernom vidu korisnika.