in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Objavljen novi trailer: Poznat datum izlaska Never Alone 2!

Never Alone 2, nastavak pobjednika BAFTA nagrade iz 2015. godine zvanično stiže

Never Alone, igra namijenjena za Nintendo Switch, stiže 24. februara u obliku Arctic Collection koja uključuje bazičnu igru ali i Foxtales DLC.

Trailer se završava sa kratkim tizerom gdje možete vidjeti broj 2 koji se polako pojavljuje nad snježnim pejzažom dok se u pozadini čuje kikot i lavež lisice.

Never Alone je, pored uspješnog platformera, takođe u saradnji sa Alaska Natives kako bi širili znanje o domorodačkoj kulturi. Igra je osvojila Gaming BAFTA for Best Debut 2015. godine.

Predsjednik E-Line Media Alan Gershenfeld rekao je: “Drago nam je da možemo da najavimo da smo počeli sa pred-produkcijom nastavka Never Alone, dalje razvijajući inkluzivno development partnerstvo slaveći domorodačku kulturu Aljaske sa globalnom publikom.”

Pored toga, ne znamo još puno o Never Alone 2 za sada, ali vrlo je vjerovatno da je u pitanju jako sličan puzzle platformer koji je smješten u svijet obogaćen tradicionalnom kutlurom Aljaske u kojoj ćemo moći da uživamo solo ili u co-op modu.

Povodom Switch verzije, Gershenfeld je rekao: “Rad sa Cook Inler Tribal Council-om i širom domorodačkom zajednicom Aljaske bilo je zaista inspirativno iskustvo za E-Line tim i uzbuđeni smo da dovedemo Never Alone Arctic Collection na Nintendo Switch, idealnu platformu za igru sa ovako kulturološki bogatim co-op gameplayem.”

Da li ste spremni za još jedno emotivno potresno iskustvo na snijegu?