in ,

(FOTO) Kako bi izgledao iPhone X da je imao Touch ID na zadnjoj strani?

Velika promjena dizajna

Apple je 2017. godine sa iPhoneom X napravio veliki dizajnerski iskorak u odnosu na godine prije. Iako je i 2017. godine predstavljena iPhone 8 serija, koja je donijela sličan dizajn kao prethodnici, iste godine je predstavljen i iPhone X. Ovaj telefon donio je veliku promjenu dizajna, a svi iPhonei od tada pa do danas imaju manje-više sličan dizajn.

iPhone X je tada donio Face ID, bez Touch ID-a, no kako bi izgledao iPhone X sa skenerom otiska prsta na zadnjoj strani?

Prije pet godina šuškalo se o tome da će iPhone X stići sa skenerom otiska prsta na zadnjoj strani, a ne na prednjoj, ispod ekrana, kako je to bio slučaj s prethodnicima. Poznati leaker Ben Geskin sada je podijelio fotografiju koja prikazuje kako bi izgledao iPhone X da se Apple na kraju odlučio skener otiska prsta staviti na zadnju stranu.

Touch ID nalazio bi se ispod Apple logotipa, dok se u gornjem lijevom uglu telefona nalaze dvije kamere i LED blic. Naravno, kao što znamo, Apple se odlučio u potpunosti izbaciti Touch ID iz upotrebe, te od tada pa do danas niti jedan iPhone (osim iPhonea SE 2020) nema Touch ID.

Ipak, nagađa se da bi Apple sljedeće godine mogao donijeti Touch ID ispod ekrana na iPhone 14 Pro modelima, no naravno da je to sve u fazi glasina, prenosi GSM Arena.