in ,

Moon Knight objavio datum izlaska i novi trailer!

Konačno

Uporedo sa novim trailerom, Marvel je konačno otkrio datum premijernog prikazivanja serije Moon Knight na Disney+ kanalu – zauzmite svoja mjesta 30. marta i konačno uživajte u premijeri serije.

Moon Knight trailer prati Marca Spectora, koji s vremena na vrijeme misli da je drugi čovjek po imenu Steven. Protagonista naizgled ne zna da razlikuje “život i snove“. Vidimo ga kako se bori sa trenutnom situacijom i ide toliko daleko da čak sebe vezuje za krevet ali se budi i ne shvata da je zapravo on to uradio. Pored toga, imamo sasvim dobar pogled na Arthura Harrowa, za kojeg se vjeruje da je inspirisan Davidom Koreshom, prenosi IGN.

U nastavku trailera vidimo Spectora kako “prigrli haos“ i postaje titularni Mjesečev vitez (Moon Knight), dok tuče nekog u kupatilu.

Pored trailera, Marvel je takođe objavio potpuno novi poster koji prikazuje krupni plan ruku Mjesečevog viteza i njegovog oružja. Oscar Isaac glumi Marca Spectora, lika koji pati od disocijativnog poremećaja ličnosti. Diznijev zvanični opis takođe otkriva šta nas sve očekuje u seriji.

“Mnogostruki identiteti koji žive u njemu nalaze se gurnuti u smrtonosni rat bogova u pozadini modernog i starog Egipta“, stoji u zvaničnom opisu.