in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Postaje sve bolji: Stiže zanimljiva opcija na Twitter!

Nova opcija

 

Twitter ja najavio testiranje opcije koju su korisnici već imali priliku vidjeti na TikToku ili Instagram Reelsu. Riječ je o, kako ju zovu, „quote tweet with reaction“ (citiraj tweet s reakcijom) opciji, koja će omogućiti korisnicima da na objavu odgovore fotografijom ili videozapisom.

„Želimo vam pružiti kreativnije načine da se pridružite razgovoru i izrazite na Twitteru. Počevši od danas, na iOS-u započinjemo testirati mogućnost da citirate tweet s reakcijskim videozapisom ili fotografijom uz svoj vlastiti Tweet Take“, napisala je jedna od voditeljica proizvoda Twittera i objavila kako opcija izgleda u praksi.

Prema pisanju The Vergea, neki su korisnici društvene mreže izrazili zabrinutost da bi ova opcija mogla potaknuti uznemiravanje. Naime, na platformi se relativno lako mogu moderirati uvredljivi tweetovi, ali to je puno teže napraviti kad je riječ o fotografijama ili videozapisima.

Iako korisnici inače mogu regulirati u postavkama ko im može odgovarati na objave, glasnogovornica Twittera, Viviana Wiewall, rekla je za The Verge da to s ovom opcijom trenutno neće biti moguće, jer je ipak riječ o standardnom citiranju, odnosno retweetanju. Međutim, dotaknula se i zabrinutosti o uznemiravanju.