Getty Images
in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Predstavili COVID propusnicu u obliku mikročipa koji se usađuje u ruku: Pogledajte video!

Švedska start-up kompanija predstavila je COVID propusnicu u obliku mikročipa i tvrdi da je to najjednostavniji način pristupa informacijama o statusu procijepljenosti osobe

Start-up kompanija Epicenter iz Stockholma u Švedskoj predstavila je novi način nošenja COVID propusnice – ugradnjom mikročipa ispod kože.

Tako implantiranu COVID propusnicu mogao bi očitati bilo koji uređaj koji u sebi sadrži NFC (engl. near-field communication) tehnologiju, koja se koristi za plaćanja bez kontakta te otključavanja vrata bez ključeva.

Šef za distribuciju kompanije Epicentar, Hannes Sjöblad, u videu je prikazao kako njihov mikročip funkcionira na vlastitom primjeru jer on taj čip ima ugrađen u ruku ispod kože, a da bi očitao svoj status cijepljenja, samo mobitelom treba preći preko tog dijela ruke. Implantati su vrlo svestrana tehnologija koja se može koristiti na mnogo različitih načina.

U Epicenteru su željeli informacije s COVID propusnice učiniti što dostupnijima.

Njihov mikročip postavlja se odmah ispod kože, ili u podlakticu, ili između palca i kažiprsta. Sjöblad ističe da je postupak u potpunosti reverzibilan te da ne zahtijeva posebnu aplikaciju na mobitelu, piše Daily Mail.