in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Bez upozorenja: Ostala bez naloga na Instagramu zbog metaverzuma

Facebook je prije nekoliko sedmica promijenio naziv svog brenda u Meta

Instagram je onemogućio korisnicu sa nalogom @metaverse, nedugo nakon što je Facebook promenio brend u Meta.

Facebook je prije nekoliko sedmica promijenio naziv svog brenda u Meta, a Mark Zuckerberg je istakao da promjena imena opisuje kompanijin novi fokus na viziju metaverzuma – virtuelnog svijeta koji objedinjuje komuniciranje, trgovanje, gaming i drugo. Rebrendiranje kompanije dovelo je do blokiranja jednog Instagram naloga, korisnice koja je upotrebljavala ime @metaverse, iznenada i bez upozorenja.

Vlasnica naloga je australijanka Tea-Mai Bauman, koja pomenuti Instagram ima više od 10 godina i @metaverse je koristila isto toliko dugo.

Bauman je za medije izjavila da je njen @metaverse nalog na Instagramu samo onemogućen u jednom trenutku. “Vaš nalog je blokiran zbog toga što se pretvara da je neko drugi”, stajalo je u objašnjenju. Vlasnica naloga ističe da pomenuti nalog predstavlja deceniju njenog života i da nije željela da njen doprinos metaverzumu bude izbrisan sa interneta.

Međutim, nekoliko sedmica kasnije, nakon reakcije medija, iz Mete su istakli da je @metaverse nalog koji je Bauman koristila ponovo aktiviran. Razlog nesporazuma je, prema objašnjenju kompanije, bilo nepravilno uklanjanje zbog lažnog predstavljanja, prenosi Arstechnica.