in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkriveni novi detalji: iPhone 14 Pro modeli stižu s rupicom na ekranu?

Nova serija uređaja

Nedugo nakon predstavljanja iPhone 13 serije počele su se pojavljivati informacije o iPhone 14 seriji. Otkriveno je, između ostalog, i to da bi iPhone 14 Pro modeli mogli stići sa rupicom na ekranu, a sada se pojavljuje još jedan izvještaj koji tvrdi isto.

Naime, The Elec prenosi informaciju, pozivajući se na dobavljače ekrana, da će predstojeća dva Pro modela iz iPhone 14 serije – iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stići sa OLED ekranima koji će imati rupicu u kojoj će se naći prednja kamera, za razliku od prethodnika koji će imaju poznati zub.

U izvještaju se navodi da je Samsung, koji će biti proizvođač ekrana za iPhone 14 modele, već počeo pripremati teren za pravljenje OLED ekrana sa rupicom za iPhone 14 Pro modele, jer su već dobili mašine od Philopticsa i Wonik IPS-a za lasersko pravljanje rupica na OLED ekranima.

Apple je navodno čvrsto uvjeren u Samsungovu sposobnost da im isporuči kvalitetan OLED ekran s rupicom, jer Samsung već neko vrijeme ima iskustva sa proizvodnjom ovih ekrana, a naročito se to odnosi na flagship serije, jer je od Samsung Galaxy S10 serije, predstavljene početkom 2019. godine, pa do danas, Samsung sve svoje flagship telefone isporučio sa OLED ekranima koji imaju rupicu s prednjom kamerom.

S druge strane, kada je riječ o ostala dva modela iz ove serije, iPhone 14 i iPhone 14 Max navodno će zadržati zub kao i prethodnici, te će u tom smislu, Apple napraviti još veći razmak između običnih i Pro modela, prenosi GSM Arena.