in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Smanjena proizvodnja: Apple “žrtvuje” iPad kako bi iPhone opstao

Nestašica

Apple je smanjio proizvodnju svojih iPada kako bi poboljšao opskrbu za iPhone 13 seriju. Tvrtka je zbog nestašice bila primorana prebaciti opskrbu čipovima na najnoviji iPhone, što je odmah skratilo vrijeme isporuke.

Prema izvještaju „Nikkei Asia“, izvora koji je blizak ovom problemu otkriveno je kako je proizvodnja iPada smanjena za čak 50% od prvotnih planova za posljednja dva mjeseca. Smanjena proizvodnja iPada je omogućila fokusiranje zaliha kako čipova tako i drugih komponenti na iPhone 13 seriju koja bilježi odličnu prodaju.

Ovo je samo pokazalo kako korištenje što više istih komponenti na neki način osigurava proizvodnju, jer da su razlike i najmanje ti dijelovi se ne bi mogli kombinirati između iPada i iPhonea te bi vrijeme čekanje bilo značajno produženo za oba uređaja.

Drugim riječima, Apple se snašao bolje nego bilo koji drugi proizvođač u toku ove globalne nestašice poluvodiča. Vjerovatni razlog žrtvovanje iPada je smanjena potražnja iako je početno zanimanje bilo odlično kako vrijeme odmiče ono tako opada, što nije slučaj s iPhone 13 serijom koja i dalje dominira prodajnim lancima te se smanjenje potražnje ne očekuje uskoro.

U ovom trenutku, prosječno vrijeme isporuke za iPhone 13 Mini i iPhone 13 u cijelom svijetu je 12 do 13 dana, a vrijeme isporuke skupljih modela iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max se stabiliziralo na oko 32 dana (u odnosu na prijašnjih 37 dana), prenosi Gizmochina.