in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Brojne pritužbe: Apple Watch 7 u velikim problemima!

Apple Watch Series 7

Prije nešto više od mjeseca dana Apple je, zajedno s novom iPhone 13 serijom, predstavio još nekoliko proizvoda. Između ostalih, predstavljena je i nova generacije Appleova pametnog sata – Apple Watch Series 7. Prvi primjerci ovog sata već su neko vrijeme dostupni za kupovinu, a sada stižu informacije o problemima sa kojima se susreću kupci sata.

Naime, neki korisnici izvještavaju da se ikone aplikacija trećih strana uopšte ne pojavljuju na početnom ekranu. Ovaj je problem prvi primijetio jedan programer koji radi na proizvodima vezanim za Appleov ekosistem. On navodi da simulator u Xcodeu prikazuje ikone bez problema, no one se na početnom ekranu ipak ne pojavljuju. Neki prenose da je problem posljedica novih dimenzija ekrana i rezolucije jer ikone se sasvim normalno ponašaju na starijim satovima, čak i kad rade na watchOS 8 verziji operativnog sistema, prenosi GSM Arena.

Nekolicina korisnika je izvijestila da ima ovaj problem, a privremeno rješenje je prebacivanje prikaza početnog ekrana na “Listu”. Iako i ovaj režim prikazuje ikone, on pored ikona sadrži i naziv aplikacije, što će naravno olakšati korištenje. Iz Cupertina se još nisu oglasili povodom ovog problema, no očekivati je da Apple vrlo brzo počne slati nadogradnju koja će ispraviti ovaj problem.

Ovaj sat, u odnosu na prethodnika, ima malo zakrivljenije ivice, a najveća razlika je veličina ekrana, jer nova generacija ima veći ekran, ali u istim gabaritima, te su sada okviri 40% tanji od onih na prethodnoj generaciji sata. Ovaj ima i izdržljivije staklo, a tu je WR50 vodootpornost i IP6X zaštita od prašine, a cijena Apple Watch Series 7 je 399 dolara.