in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Riješena dilema: Koristite aplikacije koje tvrde kako znaju ko vam gleda Instagram profil? Moramo vas razočarati

Aplikacije ne rade onako kako mislite

Postoje li aplikacije treće strane koje možete koristiti da biste vidjeli ko je gledao vaš Instagram profil? Da, postoji apsolutna tona aplikacija, kako na App Store-u, tako i na Play Store-u, koje će vas uvjeriti da možete vidjeti ko pregledava vaš Instagram profil i pronaći Insta stalkers tako što ćete im omogućiti pristup vašem Instagram računu. No, rade li oni?

Definitivno ne. Aplikacije kao što su “Ko je pregledao moj profil?” i ‘SocialView for Instagram’ imaju vrlo loše ocjene i iza njih je nekoliko dobrih razloga. Prvi, a vjerovatno i najočitiji, je da aplikacije ne rade.

Aplikacije se samo pretvaraju da rade i prikazuju popis slučajnih Instagram korisničkih imena koja se stalno mijenjaju svaki put kada otvorite aplikacije kako bi korisnici osjetili da nešto rade. Drugo, i što je najvažnije, ove aplikacije riskiraju da postanu velika prijetnja privatnosti dok prikupljaju sve podatke o računu čim se prijavite sa svojim Instagram nalogom i pružite im pristup podacima. Pored toga, aplikacije obično naplaćuju pretplatu za svoje lažne usluge i također su pune oglasa, što zapravo ne čini ugodno korisničko iskustvo, objašnjava Gadget-info.

Najizraženiji razlog zašto te aplikacije ne rade je prilično jednostavan. Instagram politika podataka jasno navodi da dijeli samo korisničko ime, Instagram korisničko ime i bio, fotografiju profila i adresu e-pošte s aplikacijama trećih strana koje tvrtka nije provjerila. Osim toga, Instagramov Graph API, koji je uveden ranije ove godine, mnogo je restriktivniji od starije Instagram API platforme, što znači da aplikacije koje nisu odobrene od strane Instagrama za korištenje API-ja gube mogućnost potpunog pristupa API-ju .

Dakle, sada kada aplikacije treće strane ne dolaze u obzir, kako možete vidjeti ko je gledao vaš Instagram profil? Korištenje Instagram Stories / Highlights možete imati kratki uvid u to ko pregledava vaš Instagram profil. Ne postoji nikakav izravan način da provjerite ko pregledava vaš profil. Instagram nema ugrađenu opciju koja korisnicima omogućuje provjeru ko je gledao njihov profil i iza toga postoji vrlo dobar razlog – privatnost korisnika.

Instagram koji posjeduje Facebook ima sve podatke koje trebate provjeriti ko je pregledao vaš profil, ali ga neće podijeliti s vama jer bi to moglo dovesti do značajnog pada angažmana korisnika na platformi.