in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stigli AR filteri na Viber!

Brojni noviteti

Rakuten Viber, globalni lider u razmjeni poruka i glasovnoj komunikaciji, odlučio je dodatno unaprijediti komunikaciju među korisnicima dodavanjem filtera proširene stvarnosti (AR) unutar Viber aplikacije.

Aplikacija također predstavlja dodatni novitet – Bitmoji – personalizirane crtane verzije avatara koje se mogu dodati fotografijama i videozapisima u svrhu izradu naljepnica i emojija. Dodavanje filtera u Viber aplikaciju omogućeno je kroz globalno partnerstvo s tvrtkom Snap Inc. (razvojna tvrtka Snapchata, vodeće svjetske tvrtke u proizvodnji kamera s proširenom stvarnošću).

AR-filteri čine komunikaciju zanimljivijom, zabavnijom i pamtljivijom. S Viberom, korisnici će moći uživati ​​u velikom portfelju kreativnih filtera, koje će moći postaviti na fotografije i video snimke, slati prijateljima na Viberu putem chata ili objavljivati ​​na drugim platformama. Filteri koji su sebi sadrže objekte proširene stvarnosti reagiraju na najmanje oponašanje pokreta – korisnici se mogu nasmiješiti ili namignuti, a filter će ponoviti pokrete njihovog lica dodajući dozu kreativnosti i zabave.

Viber će ponuditi širok raspon mogućnosti dizajna, uključujući:

  • Filtere koji dodaju predmete i teksture licu, dijelovima tijela ili pozadini – perje, šeširi, tetovaže, slikanje, grafika itd.
  • Realne beauty filtere koji mijenjaju boju kože, dodaju šminku ili sjaj, mijenjaju frizuru.
  • Filtere koje potpuno mijenjaju izgled – na primjer, sa životinjama.
  • Gamifikacijske filtere s proširenom stvarnošću, gdje će korisnici morati dovršiti određene zadatke ili igru.

“Tokom prošle godine komunikacija u cijelom svijetu premjestila se online, pa se pojavila i potreba za izražavanjem. Pružanje mogućnosti AR-a na fotografijama i videozapisima zasigurno će obogatiti sve osobne razgovore, potaknuti kreativnost i dodatno će zbližiti ljude”, izjavio je Atanas Raykov, viši direktor EMENA regije, Rakuten Viber.

Zainteresirane tvrtke će također moći na Viber dodati brandirane filtere.