in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nekoliko razloga zašto bi trebalo da odmah izbrišete Google Photos sa telefona

Opravdan potez

Stručnjak za cyber i nadzor Zak Doffman naveo je za Forbes tri razloga zašto bi korisnici iPhonea trebalo da razmisle o tome da se riješe aplikacije.

Korištenje Google fotografija znači da dajete platformi potpuni pristup vašim fotografijama.

“Apple ima relativno novu alatku za očuvanje privatnosti u svojoj aplikaciji za fotografije, kako bi ograničio fotografije kojima aplikacije mogu da pristupe. Međutim kada je Google Photos u pitanju, ta aplikacija to neće prihvatiti, insistirajući da promijenite postavku kako biste joj dali pristup svemu ako želite da koristite aplikaciju.“

On navodi oznaku privatnosti Google Photos na App Store-u kao još jedan razlog da izbjegne aplikaciju. Tu se otkriva koliko bi se podataka moglo prikupiti o vama prilikom korištenja aplikacije i prema onome što u opisu piše, u pitanju je velika količina podataka u poređenju sa Apple Photos.

Podaci koje prikuplja Google fotografije mogu uključivati lokaciju, historiju pretrage i historiju kupovine. Uvijek možete ograničiti Google-ov pristup tim podacima, ali to može ograničiti funkcionalnost aplikacije Photos, piše The Sun.

Treći i posljednji problem Doffmanove aplikacije je upotreba vještačke inteligencije u oblaku na fotografijama korisnika. On navodi da je tu najveći problem jer zbog korištenja “cloud” tehnologije, to mora da bude “nečiji drugi računar” na kojem se nalaze ili obrađuju vaše fotografije i podaci.

Stručnjak je zaključio da bi korisnici Applea trebalo da koriste privatnost koju je Apple postavio i ne preuzimaju Google Photos uprkos nekim prednostima.