in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Naučno dokazano: Pet horora koji će vas najviše prepasti!

Istraživanje

Prošle je godine provedeno istraživanje o najstrašnijim hororima, odnosno horor filmovima koji su najviše prepali gledatelje.

Istraživanje je provela tvrtka broadbandchoices te su ga nazvali Science of scare project – u ovom su projektu na uzorku od 50 gledatelja mjerili koji je film svakome od njih najstrašniji. Svaki je gledatelj pogledao 100 sati horor filmova i svakom su gledatelju mjerili puls za vrijeme gledanja. Što je veći prosječni broj otkucaja srca, to je horor strašniji.

Gledatelji su za ovo istraživanje pogledali 50 horor filmova koji su najbolje ocijenjeni prema izvorima poput IBDb-a, Rotten Tomatoes i Reddita.

U istraživanju su sudjelovali gledatelji kojima je prosječan broj otkucaja srca u minuti 65, piše Forbes.

5. mjesto – Paranormal activity (2007)

Ovaj horor film čija je produkcija koštala svega 15 000$ pretvorio se u franšizu od šest dijelova sa sedmim koji izlazi iduće godine, ali većina ljubitelja filmova strave i dalje smatraju da je prvi dio najbolji. Gledatelji koji su sudjelovali u ispitivanju bi se vjerovatno složili jer im je za vrijeme gledanja prosječan puls bio 82 otkucaja u minuti.

4. mjesto – Hereditary (2018)

Malo je što strašnije od djece u horor filmovima, što je ovaj film pomiješao s ukletim i paranormalnim aktivnostima i napravio instantni klasik. Prosječan puls za vrijeme gledanja ovog filma bio je 83 otkucaja u minuti.

3. mjesto – The Conjuring (2013)

Trenutno postoje tri The Conjuring filma, ali kao i s Paranormal Activity, prvi je navodno najstrašniji.

Iz ove su serije još proizašli i Annabelle filmovi, kao i film The Nun. Prosječan puls za vrijeme gledanja ovog filma bio je 85 otkucaja u minuti.

2. mjesto – Insidious (2010)

Isti producent koji je napravio The Conjuring, napravio je i Insidious. Prosječan puls za vrijeme gledanja ovog filma bio je 86 otkucaja u minuti, ali zato je za vrijeme ovog filma zabilježen najviši broj otkucaja srca u jednoj minuti – 133. To znači da ako volite nagle prepade u horor filmovima, Insidious je za vas.

1. mjesto – Sinister (2012)

U ovom filmu možete gledati Ethana Hawkea kako se sa ženom i djetetom useli u kuću za koju, nakon nešto istraživanja, sazna da je ukleta. Producent ovog filma je, iznenađujuće, isti gospodin koji je napravio i Insidious i The Conjuring. Zahvalili bismo mu se da nismo izgubili toliko sati sna zbog njega. Prosječan puls za vrijeme gledanja ovog filma bio je 86 otkucaja u minuti.

Cijeli popis od 35 najstrašnijih horora možete pogledati ovdje.