in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Igrača stresla struja preko kontrolera nakon udara groma

Amerika

Jedan je čovjek iz Amerike dobio neočekivani haptički feedback na kontroleru nakon što je grom udario u blizini njegove kuće.

Nesvakidašnji slučaj zabilježen je prošlog vikenda u američkoj državi Tennessee, prenosi portal Kotaku. Tamošnji Okrug Robertson zadesilo je nevrijeme koje je jednom igraču preko kontrolera napravilo feedback kakav nema ni DualSense sa svojim preciznim vibracijama.

Naime, igraču je grom udario blizu kuće dok je igrao videoigru, a kako je koristio žičani kontroler, stresla ga je struja.

Na njegovu sreću, strujni udar nije bilo toliko snažan da bi mu prouzročio ozbiljne posljedice po zdravlje. Uređaj na kojemu se igrao vjerovatno je “preminuo”, ali igraču nije bilo ništa. Pozvao je hitnu službu, ali je utvrđeno da nije povrijeđen te nije morao biti prebačen u bolnicu.

Naravno, nameće se pitanje zašto je igrao pomoću žičanog kontrolera. Taj dio nije javno razjašnjen pa možemo samo nagađati da je možda koristio neku staru konzolu ili možda kontroler nije bio žičani, ali je bio spojen na konzolu kako bi mu se punila baterija.

U bilo kojem slučaju, kako navodi Hcl.hr, dobra lekcija o tome da korištenjem elektronskih uređaja tokom grmljavine ne riskirate samo njihov život nego i vlastito zdravlje.