in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Odmah ažurirajte svoj iPhone, iPad, Mac i izbjegnite potencijalnu opasnost

Ažurirajte softver odmah!

Apple je poslao niz ažuriranja za koja bi trebalo da znate. Za iPhone govorimo o iOS -u 14.7.1, tako da ukoliko ste već ažurirali iPhone na iOS 14.7.1 i ne posjedujete druge Apple proizvode, nemate šta da brinete. Međutim, ukoliko ste vlasnik još nekog uređaja obratite pažnju.

Objavljivanjem iOS 14.7.1 i iPadOS 14.7.1, riješen je niz problema, od kojih je jedan problem sa oštećenjem memorije, a to je ispravljeno softverskom nadogradnjom koja poboljšava rukovanje memorijom.

Odajući priznanje anonimnom istraživaču u procesu ispravke grešaka u svom softveru, Apple je saopštio da je “svjestan mogućnosti da su te greške potencijalno bile, kako se navodi, aktivno eksploatisane”, i da su korisnici koji nemaju nadograđen softver na tu verziju u mogućoj opasnosti od gubljenja podataka, ali i hakera.

Ovo ažuriranje donosi ispravku za iPhone 6S i novije uređaje, iPod touch (7. generaciju), iPad mini 4 i novije, iPad 5. generacije i noviji, iPad Air 2 i novije verzije, te sve modele iPad Pro. Ako imate desktop računar Apple sa operativnim sistemom MacOS, takođe bi trebalo da budete sigurni da imate najnoviju verziju svog operativnog sistema.

Apple je objavio sličnu izjavu poput one za mobilne uređaje, u kojoj se navodi da bi svi korisnici trebalo da svoje MacOS uređaje nadograde na najnoviju verziju Big Sur 11.5.1. T