in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tesla će najvjerovatnije nastaviti s prihvaćanjem bitcoina

Elon Musk promijenio mišljenje?

Bitcoin je ponovno prešao “psihološku granicu” od 30.000 dolara nakon što je Elon Musk, američki milijarder, šef tesle i SpaceX-a, poručio da će Tesla “vrlo vjerovatno” ponovno početi prihvaćati tu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja.

Taj proizvođač električnih automobila objavio je u maju da više ne prihvaća bitcoin pri prodaji svojih vozila. Kao razlog su naveli zabrinutost zbog za okoliš štetnog utjecaja rudarenja bitcoina, na koje se troši ogromna količina struje, a većina te struje dolazi iz neobnovljivih izvora energije (ugljen i slično).

Manje od dva mjeseca prije toga Tesla je bila počela prihvaćati bitcoin kao pri prodaji svojih vozila.

I tako dva mjeseca nakon iznenadne odluke i promjene mišljenja, Elon Musk, čini se, ponovno mijenja mišljenje, što je rekao gostujući na virtualnoj konferenciji o kriptovalutama B Word.

“Najvjerovatniji je odgovor da će Tesla nastaviti s prihvaćanjem bitcoina”, poručio je Musk.

Dodao je kako je istraživao razinu korištenja fosilnih goriva u rudarenje bitcoina.

“Želio sam biti siguran i potvrditi je li korištenje obnovljivih izvora energije na oko 50 posto ili iznad toga te postoji li trend prema povećanju tog udjela. Ako je tako, Tesla će nastaviti s prihvaćanjem bitcoina”, rekao je Musk.

Prema pisanju BBC-a, Musk je rekao kako on sam osim bitcoina još drži i dogecoin i etherum.

Osvrnuo se i na tvrdnje da “pumpa” cijenu kriptovaluta prije nego što ih se riješi.

“Mogu pumpati, ali se ne istovarujem. Nikako ne vjerujem u dizanje cijene visoko i prodaju”, poručio je Musk.

Osim Muska na konferenciji B Word govorili su i vlasnik Twittera Jack Dorsey te šefica ARK Investment Managementa Cathie Wood. Nakon Muskovih komentara, kako je to već običaj, bitcoin je skočio na gotovo 32.000 dolara, odnosno za šest posto, a etherum je skočio za više od 10 posto, na 1979 dolara.