in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Streaming na YouTubeu dobio tri nove mogućnosti po uzoru na Twitch

Nove opcije

Oni igrači koji vole emitirati svoje igranje na YouTubeu od danas mogu koristiti tri nove opcije tokom live streama.

U slučaju da na YouTubeu prakticirate emitiranje svog igranja uživo, zanimat će vas tri nove mogućnosti koje su upravo dodane toj platformi, a vrlo su slične onome što je već neko vrijeme dostupno na Twitchu.

Prva novost su klipovi, odnosno kratki isječci iz live streama koje kreatori na YouTubeu mogu lako izrezati i objaviti kao zaseban video. Klipovi mogu trajati najkraće pet sekundi, najduže jednu minutu. Da biste ih koristili morate imati najmanje 1000 pretplatnika. Barem za sada, u planu je da se ovo u budućnosti omogući svima, prenosi Hcl.hr.

Druga novost je live chat ekskluzivan samo pretplatnicima kanala. Dakle, čavrljanje se može ograničiti na pretplatnike, a streamer može odrediti koliko dugo netko mora biti pretplaćen na kanal prije nego dobije opciju sudjelovanja u live chatu. Ova se opcija može uključiti i isključiti tokom samog emitiranja.

Konačno, tu su ankete za gledatelje streama, ali i premijera na YouTubeu. Na ovaj način publika glasanjem u anketi može streameru poručiti što žele da napravi u igri, koju odluku da donese i sl.