in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix planira ubaciti videoigre u postojeću pretplatu

Dobili i videoigre

Netflixov planirani ulazak u industriju videoigara trebao bi se dogoditi nekad u idućih godinu dana, a velika je vijest kako to planiraju izvesti.

Prije otprilike dva mjeseca čuli smo kako tvrtka i streaming usluga Netflix planira ponuditi svoju pretplatu za pristup katalogu igara, slično kako to već postoji na Xboxu, iOS-u i Androidu.

Portal Bloomberg izvještava da je Netflixova ideja uklopiti katalog s videoigrama u postojeću pretplatu. Što znači da biste plaćanjem pretplate za Netflix osim serija i filmova dobili i videoigre.

Koje to igre i za koje platforme – još nije sasvim jasno. Međutim, kako navodi Hcl.hr, ovaj bi potez imao smisla. Netflix ima bazu s preko 200 miliona pretplatnika i sama ta brojka mogla bi biti ključna za privlačenje izdavača igara na suradnju. U slučaju kad bi Netflixova pretplata na videoigre bila odvojena od pretplate na serije i filmove, bilo bi im znatno teže zainteresirati i publiku i igre.

Ako je vjerovati Bloombergovim izvorima, Netflix ne planira naplaćivati dodatno za pristup igrama, tj. rezervirati to za neki skuplji model pretplate. Isti izvor navodi kako je plan da se interaktivni sadržaji na Netflixu lansiraju u sljedećih godinu dana.

Bit će interesantno vidjeti koliko će pretplatnika Netflixa uopće biti zainteresirano za videoigre. U Netflixu očito vjeruju da određeno preklapanje pretplatnika i gamera postoji, a zapravo nisu jedini.

Tvrtka Amazon već neko vrijeme u sklopu svoje Amazon Prime pretplate nudi streaming filmova, serija i muzike, uz dodatne pogodnosti za gamere na Twitchu, poput poklon igara na mjesečnoj bazi.