in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koristi li neko vaš Facebook račun?

Provjerite odmah!

Sva sreća, Facebook je ove informacije učinio dostupne svima, odnosno da svi mogu provjeriti ko i kako pristupa FB računu.

Ta opcija postoji jako dugo, ali nažalost, takve stvari Facebook jako loše prezentira javnosti. Ili ih uopće ne prezentira.

Da biste započeli s ovom radnjom, spojite se na svoj korisnički račun.

U gornjem desnom uglu odaberite ikonicu strelice.

Vidjet ćete meni, a onda odaberite “Settings and privacy” > “Settings”. Jednom kada se Settings stranica učita, iz lijevog menija odaberite “Security and login” opciju. To će vam otvoriti redizajnirani ekran sa sigurnosnim postavkama. Poigrajte se malo s postavkama, ima jako korisnih opcija. Ipak, nas danas zanima samo jedna opcija/sekcija, a to je “Where you’re logged in”.

Tu ćete vidjeti listu uređaja (i lokacija) koje trenutno imaju autoriziran pristup vašem korisničkom računu. Ako ne vidite sve, kliknite na tipku “See more”.
Valja napomenuti da lista sadrži uređaje koji imaju pristup Facebooku i Messengeru.

Uklanjanje uređaja

Ako vidite neki uređaj koji vam je sumnjiv, možete iskoristiti ovu listu da mu ukinete pristup. Također, imajte na umu da neke IP adrese mogu izgledati “krivo”, kao i lokacija uređaja (npr. Može vam pisati da ste pristupili uređaju iz Tuzle, a zapravo ste u Sarajevu), ali to ne znači nužno da se radi o nekome “izvana”.

Najsigurnije je sve uređaje odlogirati i ponovno se logirati s vašim mobitelom i/ili laptopom, savjetuje Pcchip.

Da biste ukinuli pristup pojedinom uređaju, stisnite na tri vertikalne tačkice kraj uređaja. Novi meni će vam se pokazati. Imat ćete dvije opcije – “not you” i “log out”.