in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple izdao upozorenje: Držite iPhone, iPad i Mac podalje od pacemakera

Praktično svi današnji „pametni“ uređaji sadrže magnete

Udaljenost Appleovog uređaja od medicinskog pomagala ugrađenog u vaše tijelo mora biti najmanje 15 centimetara.

Praktično svi današnji „pametni“ uređaji sadrže magnete za koje se zna da mogu omesti rad uređaja implantiranih u ljudsko tijelo, kao što su elektrostimulatori srca (pacemakeri) i defibrilatori, ali Apple je prvi koji je to javno priznao i izdao upozorenje o tome.

U upozorenju se navode koji su to tačno uređaji – a na listi se nalaze gotovo svi Appleovi proizvodi: iPhone 12, svi iPadi, mnogi dodaci za njih, sva iMac i gotovo sva Mac kompjuteri, monitor Pro Display XDR, Apple Watch i dodaci, AirPods i kućišta za punjenje, HomePod i novije Beats slušalice.

Apple navodi da ih treba držati na udaljenosti od barem 15 centimetara od osobe s implantatima, a na dvostruko većoj udaljenosti dok se bežično pune (Na primjer AirPods u futroli).

Na listi opasnih uređaja ne nalaze se iPhonei stariji od najnovijeg modela 12, niti mnogi drugi Appleovi proizvodi koji također koriste magnete – ali slabije od ovih u novijim uređajima.

„Ako sumnjate da vaš Appleov proizvod ometa vaš medicinski uređaj, prestanite koristiti Appleov proizvod i obratite se svom doktoru i proizvođaču medicinskog uređaja“, navodi Apple.

Na koncu, možemo samo čestitati Appleu na iskrenosti i nadati se da će i drugi proizvođači slijediti Appleov primjer – kao što nerijetko slijede njegov dizajn i inovacije.