in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koji se emojiji ne koriste u doslovnom smislu? Poštedite se sramoćenja tokom dopisivanja

Sigurno ih krivo koristite

U nastavku pročitajte koji se emojiji ne koriste u doslovnom smislu i poštedite se sramoćenja u grupnim chatovima.

Patlidžan 🍆

Ovo je samo jedan od nekolicine emojija koji imaju seksualno značenje, unatoč tome što ih neistrenirano oko gleda samo kao komad voća ili povrća. Skoro niko ne koristi emoji patlidžana da bi predstavili patlidžan, već se koristi kao simbol muškog reproduktivnog organa. Zbog ovog značenja, oznaka (hashtag) #🍆 uopće se nije moglo pretraživati na Instagramu u 2015.

Spojeni dlanovi 🙏

Dvije ruke sa spojenim dlanovima mnogi koriste kao znak molitve, ali službeno značenje ovog simbola je ‘molim te’ ili ‘hvala ti’ – kao što je značenje ove geste u japanskoj kulturi.

Budite oprezni s ovim jer ima dosta ljudi koji ovu gestu smatraju kao dvije ruke koje sebi ‘daju pet’.

Breskva 🍑

Ko bi ikada pomislio da toliko prehrambenih proizvoda može imati dvostruko značenje? Breskva, osim što je voće, predstavlja i stražnjicu – najčešće žensku.

Ovaj emoji često možete naći u kombinaciji s emojijem patlidžana – ako ne u istoj poruci, onda u istom razgovoru.

Vatra 🔥

Još jedan emoji koji jedva čeka uzrokovati neugodnu situaciju zbog pogrešne upotrebe – ovaj emoji se često koristi kad je nešto predobro, izvrsno, jako cool i sl.

Ovo je značenje došlo od Amerikanaca kojima nešto ‘on fire’ ima pozitivno značenje.

Lobanja 💀

Ne možemo zamisliti da neko ovaj emoji uopće koristi za nečiju smrt – zbog toga se najčešće koristi kao znak da je nešto smiješno, u smislu ‘umirem od smijeha’.

Uzdihani emoji 🥵

Crven u licu, isplažen jezik, znoj se cijedi s lica… da, dobro ste pogodili – ovo je još jedan na prvu nevin emoji kojem su mlađe generacije dale seksualno značenje, stoga budite oprezni s upotrebom istog.