in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tvorac serijala Five Nights at Freeddy’s finansirao Trumpa: Fanovi ga natjerali da odustane od razvoja igara

Ljuti fanovi

Nezavisni developer Scott Cawthon najavio je kako se povlači iz industrije videoigara te više neće raditi na serijalu Five Nights at Freddy’s.

Burno je ovih dana bilo među zajednicom ljubitelja horor igara iz serijala Five Nights at Freeddy’s.

Naime, otkriveno je kako je kreator tog serijala, nezavisni developer Scott Cawthon, proteklih godina finansirao brojne američke političare, između ostalog bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i članove njegove administracije.

Na to se uvrijedio dio fanova koji pripadaju manjinskim zajednicama jer je ispalo da su kupovanjem Five Nights at Freeddy’s igara praktički finansirali političare koji su radili protiv njihovih interesa.

Scott Cawthon pokušavao se obraniti na Redditu tvrdeći kako njegovo podržavanje republikanske stranke ne utječe na njegov stav prema fanovima te da ih sve voli i cijeni jednako, bez obzira na njihovu rasu, rodna ili seksualna opredjeljenja.

Međutim, dio fanova osjećao se izdano i cijela je stvar otišla do toga da je Cawthon počeo primati prijetnje. Stoga je odlučio povući se iz industrije videoigara, navodi Hcl.hr, i to sedam godina nakon što je napravio prvu Five Nights at Freeddy’s igru.

Naravno, Five Nights at Freeddy’s u međuvremenu je prerastao u planetarno popularnu franšizu i povlačenje njezinog tvorca ne znači da će ista magično nestati. Cawthon franšizu planira prepustiti drugima i sve što je do sada najavljeno, uključujući i nadolazeću igru FNAF: Security Breach, i dalje je u razvoju.

Razlika je jedino u tome što Cawthon ne sudjeluje u tome.