in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kartaška avantura Griftlands dobila datum izlaska

Uključene sve platforme

Nakon godinu dana provedenih u early access fazi na PC-u, kartaška igra Griftlands u prodaju kreće na svim platformama.

Razvojni studio Klei Entertainment godinama već radi izvrsne igre. Od Mark of the Ninje do Don’t Starve, ovi su se majstori 2D-a istaknuli kvalitetnim mehanikama gameplaya i oku ugodnom 2D grafikom. Njihov sljedeći potencijalni hit zove se Griftlands, navodi Hcl.hr, a kombinacija je više žanrova. Radi se tu o roguelike avanturi s borbom na poteze, začinjenoj elementima kartaških igara.

U Griftlandsu biramo jednog od tri igriva lika, istražujemo postapokaliptični SF svijet skupljajući karte koje služe kao napadi, odnosno akcije tokom borbe. Glavni lik za sobom vodi tim kompanjona od kojih je svaki predstavnik neke frakcije i to komplicira stvari kad se u timu nalaze članovi konfliktnih plemena i različitih svjetonazora.

Griflands je jedna od onih igara u kojoj će se često umirati, a na igraču je da iz svakog neuspjeha izvuče neku lekciju i primjeni to znanje na sljedeću situaciju. Nakon što je godinu dana proveo u early accessu na Steamu i EGS-u, Griftlands izlazi u 1.0 verziji za PC platformu 1. juna ove godine. Verzije za konzole uslijedit će tri dana kasnije te Griftlands na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch stiže 4. juna.