in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako da sakrijete lajkove na Instagramu?

Od danas je to moguće

Od danas svi korisnici Instagrama mogu da izostave prikazivanje lajkova i pogleda na vlastitim slikama i video zapisima, a ako zaista želite potpuno iskustvo “bez lajkova”, aplikacija vam sada omogućava da sakrijete lajkove i preglede na svim postovima.

Instagram je razmatrao da u potpunosti ukloni javni broj lajkova iz aplikacije, dok je testirao nove funkcije. Međutim, navodi se da je kompanija odlučila da lajkove učini neobaveznim za korisnike koji više vole da se “fokusiraju na fotografije i video zapise koji se dijele, umjesto na to koliko postovi dobijaju lajkova”.

Uklanjanje broja javnih “sviđanja” na svim postovima, u svakom slučaju ne bi imalo previše smisla – lajkovi na Instagramu važan su pokazatelj angažovanja publike za brendove i osobe sa uticajem. S tim u vezi, lajkovi takođe mogu da odvuku pažnju. Ne žele svi koji koriste Instagram da stvore ogroman broj pratilaca. Mogućnost da ih isključe je sjajna za one koji bi se radije jednostavno usredsredili na sadržaj, jer ih analitika i popularnost ne interesuju.