in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix želi ući u svijet igara

Industrija videoigara

Pojavilo se izvješće koje ukazuje na to da tvrtka Netflix namjerava ući u industriju videoigara te ponuditi paket igara na pretplatu.

Netflix je zadnjih godina naglo krenuo u privlačenje publike koja igra videoigre. Najavili su tako ekranizaciju brojnih serijala iz svijeta videoigara, od Resident Evila do Assassin’s Creeda, ali to je tek početak. Kako prenosi portal The Information, Netflix se neće zadovoljiti samo pretvaranjem videoigara u serije i filmove nego igračima planira pružiti ono što su pružili ljubiteljima serija – pretplatu za pristup katalogu igara.

Ideja je ta da Netflix ponudi nešto slično Apple Arcade pretplati kojom se na Appleovim iUređajima za iznos od pet dolara mjesečno dobiva pristup probranom paketu igara, često ekskluzivnih naslova.

Naravno, razlika je u tome što Apple proizvodi uređaje na kojima se te igre mogu igrati, dok bi se Netflix morao oslanjati na druge platforme poput Steam, PSN-a, Xbox Livea i sl.

No, u Netflixu očito ne vide to kao prepreku. Prema izvješću The Informationa, već vrbuju neke veterane industrije videoigara kako bi plan proveli u djelo. Također naglašavaju kako imaju određeno iskustvo u kreiranju interaktivnih sadržaja. Premda Netflix nikada nije razvijao videoigre, na usluzi su se mogli konzumirati interaktivni filmovi i serije kao što su Black Mirror: Bandersnatch i You vs. Wild u režiji Beara Gryllsa.

U svakom slučaju, Netflix je definitivno u poziciji da pokrene ovako nešto i nije nezamislivo da će materijalizirati svoju ideju. I daleko manje tvrtke, poput Humble Storea, nude pretplatu s kojom se mjesečno može pristupiti desecima igara.

Taj je pristup malo drugačiji onom kojeg Netflix ima na umu, ali je dokaz da Netflix definitivno ima priliku ubaciti se na tržište videoigara sa svojim ogromnim kapitalom.