in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najveći redizajn Androida ikada službeno je predstavljen

Najveća vizualna promjena

Danas je službeno krenuo Google I/O događaj i kako nalaže tradicija, predstavljena je nova verzija Androida. Ovaj put u pitanju je Android 12 koji je sada ušao u beta fazu, te je već od danas dostupan za preuzimanje na Pixel telefone. U ovoj verziji fokus je redizajn, koji Google čak naziva “najvećim redizajnom Androida ikada”.

Ako mislite da “najveći redizajn” znači da se mijenja način upotrebe, to zapravo nije to. Ovdje se najviše misli na sam izgled sučelja koji je sada puno čišći i koherentniji. Google ovaj novi dizajn naziva Material You.

Novosti počinju već od zaključanog zaslona koji sada prikazuje veliki sat, te nešto manji sat kada se prikazuju obavijesti. Tu se ujedno može vidjeti prvi primjer onoga “You” u “Material You” dizajnu. Android automatski prilagodi boje sučelja sukladno wallpaperu koji ste izabrali. Naravno, ovo je Android, pa ako vam se ne sviđa ta mogućnost ne morate je koristiti.

Najveće promjene stižu kod centra za obavijesti. Primjere možete vidjeti u slikama i videu ispod, no ono što najviše upada u oči su nove ikone za brze postavke koje su ogromne. Uzeli su i par trikova od Samsunga (možda i više kada se sagleda sve u globalu) pa su tako Google Pay i Google Home Controls integrirani u brze postavke. Ikone za brze postavke također se automatski prilagođavaju boji sistema.