in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dosta vam je Gmaila i tražite alternativu? Probajte ovo!

Donosimo pet zamjena za Gmail

Gmail je, pored praktičnosti i integracije sa Googleovim sistemom, relativno poznat po njuškanju po korisničkim porukama. Ako to želite izbjeći, predlažemo da bacite pogled na nekoliko hvale vrijednih alternativa.

Dosta vam je Gmaila i tražite alternativu? Ne brinite – tržište je prezasićeno različitim pružateljima email usluga. Pitanje je, doduše, kojeg se od njih najviše isplati odabrati. Olakšali smo taj odgovor izborom pet najboljih.

Microsoft Outlook

Outlook definitivno ima najgoru terminologiju od svih Microsoftovih usluga – ne znamo radili se o klijentu za email, email računima ili aplikaciji za Office 365. Ako se opredjelite za besplatni email, ne morate se opterećivati detaljima. Ako koristite Windows 10, još bolje – usluga je jako dobro integrirana sa Microsoftovim sistemom. Za kraj, izbor Microsoft Outlooka znači i relativno dobro društvo – posljerdnje statistike nalažu da čak 16 posto emailova na svijetu polazi iz Outlooka za Windowse ili Outlooka na internetu, objašnjava Makeuseof.

GMX Mail

GMX Mail je podružnica United Interneta, jednog od najvećih pružatelja internetskih usluga u Njemačkoj. Njihova besplatna email usluga polako dobiva na popularnosti, iako je dostupna još od davne 1997.

Unatoč samo 15 miliona aktivnih mjesečnih korisnika, riječ je o jednoj od najpopularnijih usluga za besplatni email. Što se tehnikalija tiče, GMX nudi 1 GB mjesta za datoteke, ograničenje privitka na 50 MB te podržava IMAP i POP. Pored svega ovog, usluga nudi 65 GB memorije za emailove. Jedini minus je manjak RSS čitača i pregleda poruka u formatu razgovora.

Zoho Mail

Zoho je jedna od novijih usluga za besplatne mailove – aktivna je od kraja 2008. Zoho je u međuvremenu poradio na usluzi te sad spada među neke od najboljih pružatelja usluge pored sveprisutnog trojstva Gmaila, Yahooa i Outlooka. Njegov klijent potpuno je riješen reklama, trenutno ima 12 miliona aktivnih korisnika i dolazi u varijanti weba i aplikacije.

Zoho nudi sve što biste očekivali od pružatelja email usluga – mape s više razina, organizaciju povlačenjem mailova i filtre. Zoho također, za razliku od drugih klijenata, omogućava biranje vlastite domene. Zoho je dio nezavisne inicijative koja nudi procesor za rad u tablicama, prezentacijama i tekstu pod imenom Zoho Docs.

iCloud

Ako tražite Appleovu varijantu usluge za besplatnu poštu, bacite pogled na iCloud. Većina vlasnika Maca, iPada i iPhonea ima profil, a vezana je uz njihove uređaje nizom usluga poput Find My iPhone, Photo Streama, Keychaina i iCloud Drivea. Elektronička pošta je samo mali djelić cijele priče.

Aplikacija ima 850 miliona korisnika, no nepoznato je koliko njih koristi email adresu @iCloud.com.

Kao što je slučaj sa Outlook.com, iCloud je integriran u Appleov mail klijent na macOS-u i iOS-u. Ako koristite smartfon, u aplikaciju možete ubaciti hrpu različitih računa poput Gmaila ili Outlooka, dok u web klijentu možete pristupiti samo adresi @iCloud.com.

Što se tehnikalija tiče, svi iCloud korisnici dobivaju 5 GB slobodnog prostora za sve od dokumenata i fotografija do drugih podataka što izvornu memoriju zna smanjiti u relativno kratkom roku.

ProtonMail

Iako se ProtonMail smatra relativno novom uslugom, postao je jako popularan zbog usredotočenosti na – povjerljivost. Kompaniju je 2014. osnovao švicarski CERN. S obzirom na zemlju podrijetla, aplikacija pruža svu zaštitu tamošnjeg federalnog zakona za zaštitu podataka i federalnih mjera za zaštitu podataka – koji nude visoku razinu privatnosti. Korisnici ProtonMaila također koriste enkripciju sa strane klijenta kako bi zaštitio sadržaj poruke prije nego što dođe do službenih servera.

Način na koji je usluga konstruirana jamči da kompanija nema pristup samim porukama što je šturi kontrast uslugama poput Gmaila koji, među ostalim, čita apsolutno sve vaše mailove.

Druge opcije uključuju minimalnu količinu informacija potrebnih za prijavu, apsolutni manjak praćenja vaših prijava i mogućnost slanaj poruka koje se nakon nekog vremena same od sebe brišu. Ako tražite emal uslugu kojoj je stalo do vaše privatnosti, ne tražite dalje od ProtonMaila.