in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube će uskoro automatski prevoditi video titlove na vaš jezik

Brojni noviteti

Znamo da YouTube odavno podržava titlove, no da biste ih mogli čitati, neko ih prvo mora izraditi, tj. prevesti s jednog jezika na drugi i onda ubaciti. No, kako umjetna inteligencija napreduje, kao i Googleovi algoritmi za prevođenje, titlovi bi uskoro mogli doživjeti pravu revoluciju.

Naime, ako je vjerovati najnovijim glasinama, Google radi na automatskom prijevodu zvučnog zapisa na YouTubeu te ubacivanjem istog u titlove, što znači da bismo uskoro mogli gledati video koji će automatski prevoditi strani u nama poznat jezik u vidu titlova.

Pored toga, nova funkcija bi trebala podržavati i automatsko dodavanje opisa, naslova i još mnogo toga. Za sada je u testnoj fazi i navodno dostupna samo određenom broju korisnika, blog Android Police je otkrio varijantu između engleskog i portugalskog jezika. Koji će jezici za vrijeme lansiranja usluge biti podržani, za sada nije poznato.

Vidjeli smo da Google nove funkcije u početku prilagodi jezicima koje govori veći broj korisnika, da bi kasnije prešao i na one manje raširene. No, ipak se nadamo da će hrvatski biti podržan što prije.